Recruitee Articles

Recruitment bij Hotjar

Hotjar heeft een lange weg afgelegd sinds haar oprichting in 2014 door David Darmanin en Erik Näslund en is binnen een korte tijd een echte leider geworden in de markt voor Conversion Rate Optimization (CRO) tools. Hotjar is een tool die marketeers en bedrijven help het gedrag van websitebezoekers te begrijpen. Dit doet ze door het klantgedrag te kwantificeren waardoor bedrijven meer inzicht krijgen in hoe hun website presteert en dit kunnen optimaliseren.

Sinds de oprichting is Hotjar hard gegroeid. Het bedrijf ging van nul naar een jaaromzet van 15 minljoen euro in minder dan vier jaar tijd. De tool wordt inmiddels door meer dan 210.000 bedrijven, op meer dan 670.000 websites gebruikt. Het Hotjar team is zelf ook gegroeid van twee naar 60 mensen verspreid over de hele wereld.

Als een echt modern Tech bedrijf, werkt het team volgens de agile methode, groeit het hard en leren ze constant nieuwe dingen. Oh… en het team is volledig remote! Dat betekent dat niemand vast op kantoor werkt. De oprichters van Hotjar besloten al vroeg dat ze alleen maar wilden werken met werknemers op afstand en dat ze twee keer per jaar iedereen zouden ontvangen in het hoofdkwartier in Malta. Het inhuren voor 100% werk op afstand is niet altijd makkelijk geweest, vooral als het gaat om het uitvoeren van een volledig extern rekruteringsproces. “Het is gewoon heel moeilijk om soms de match te vinden van wat je zoekt in de mensen die solliciteren,” zegt Hotjar mede-oprichter Darmanin. Zonder goed te filteren op kandidaten kan het interviewen een tijdrovend proces worden.

Het leren kennen van uw kandidaten tijdens het rekruteringsproces is cruciaal voor het inhuren van een team op afstand, vandaar dat Hotjar met Recruitee haar recruitment intern doet. “Als je werkt voor werk op afstand, moet je zelfsturende mensen in dienst nemen of mensen die zeer ambitieus zijn,” zegt Darmanin. Het kan lastig zijn om de culturele fit te beoordelen. Dit is vaak ook moeilijker dan het beoordelen van de vaardigheden van kandidaten wanneer je werknemers op afstand inhuurt. Omdat het team remote is, zoekt Hotjar kandidaten die goed kunnen communiceren en openstaan om te leren. Maar doordat het recruitmentproces volledig online is, kunnen deze kwaliteiten lastig te beoordelen zijn.

Recruitee helpt Hotjar bij het filteren van kandidaten in een vroeg stadium met functies zoals aanpasbare vragenlijsten en follow-up enquêtes om naar sollicitanten te sturen. Het Hotjar team heeft haar eigen vragenlijsten ontworpen om de kwaliteiten van de kandidaten te beoordelen voordat ze kandidaten uitnodigt voor een gesprek. Voor Hotjar is het vinden van de juiste matches essentieel: “Het begint met een vragenlijst, dan hebben we alle e-mail antwoorden geautomatiseerd via Recruitee. Dat vinden we geweldig”.

Lean en constante verbeteringen behoren tot de kern van Hotjar’s waarden en aanwervingsstrategie. Daarom verbetert Hotjar ook constant haar recruitmentproces met Recruitee. “We zijn geobsedeerd door ons wervingsproces en Recruitee speelt precies in op wat we nodig hebben; optimaliseer de kortste weg naar de beste kandidaten.” zei Darmanin.

Een eenvoudig te gebruiken platform maakt het experimenteren gemakkelijker: “Uitstekende ATS, waarmee Trello’s gebruikersinterface naar kandidaat-pijpleidingen wordt gebracht. De workflow is overzichtelijk, eenvoudig en snel. Hotjar experimenteert met verschillende stappen in het rekruteringsproces, waaronder vragenlijsten ontworpen voor culturele fit en gestructureerde interviews uitgevoerd door teamleden.

Door te omarmen wat Darmanin noemt, “performance recruitment”, blijft Hotjar groeien in zowel teamgrootte als omzet.

Maybe you'd like these too

Recruitment bij Trusted Shops

By Adrie Smith

Recruitment bij Zomato

Recruitment bij Tiqets

By Adrie Smith