Recruitee Articles

Recruitment bij Trusted Shops

De online shopping industrie is booming. Zoals elke consument weet, zijn er goede winkels en….. nou ja, niet zo goede winkels. Soms kan het moeilijk zijn om het verschil te zien. Dit is waar Trusted Shops begint.

Trusted Shops is gevestigd in Duitsland, maar opereert wereldwijd. Trusted Shops is een leider in het certificeren van online retailers. Ze beoordelen en kennen online retailers kwaliteitslabels toe op basis van een reeks van meer dan honderd criteria voor het meten van de kredietwaardigheid van het bedrijf, productprijzen, transparantie, klant-beleving en -service en de omgang met persoonlijke gegevens. Nu transparantie en feedback van klanten steeds belangrijker worden voor bedrijven, is TrustedShops populair geworden bij zowel retailers als consumenten.

Sinds de oprichting van Trusted Shops in 1999 hebben meer dan 9.500 online winkels zich bij Trusted Shops geregistreerd, waardoor de online winkelervaring voor consumenten over de hele wereld transparanter wordt. Naarmate het aantal gebruikers is gegroeid, is ook het team van Trusted Shops gegroeid. Met een groei van iets meer dan 70 medewerkers in één jaar tijd is het voor Trusted Shops belangrijk geworden om de hiring zo gestroomlijnd mogelijk te houden.

We spraken met het hoofd Recruitment van Trusted Shops, Marco Garbrecht, die dit doel met ons deelde: “We moesten ons wervingsproces efficiënter maken om tijd te besparen, ons proces was erg tijdrovend geworden. De communicatie binnen het team en de slechte bruikbaarheid van onze vorige oplossing heeft ons veel problemen opgeleverd.”

Iets meer dan een jaar geleden besloot Trusted Shops over te stappen op Recruitee: “Dankzij de hulp van Recruitee, is onze communicatie tussen het HR-team en de hiring managers in het hiring proces en de selectie van kandidaten aanzienlijk verbeterd.” Onbeperkt aantal gebruikers en toegankelijke team notities hebben een betere samenwerking in het wervingsproces van Trusted Shops mogelijk gemaakt; de automatisering heeft hen geholpen om de tijd die besteed wordt aan repetitieve handmatige taken aanzienlijk te verminderen.

“Natuurlijk wordt dit ook opgemerkt door onze kandidaten, die gemiddeld veel sneller feedback krijgen. Dit versterkt ons employer brand en onze kansen in de competitie voor bijzonder gewilde kandidaten”, aldus Garbrecht. Met Recruitee kan Trusted Shops nu intern en met externe kandidaten efficiënter dan ooit tevoren communiceren.

Op de vraag naar de algemene ervaring van Trusted Shops met Recruitee zei Garbrecht: “We zijn echt onder de indruk van het intuïtieve design en de gebruiksvriendelijkheid van Recruitee. De nieuwe functies voor datarapportering en -analyse hebben een nieuwe standaard binnen de industrie gezet.”

Met de wereldwijde groei van de online winkel industrie zal het succes van Trusted Shops zich zeker voortzetten. Maar naarmate ze groeien, zal ook hun team groeien. Met een efficiënt en gestroomlijnd proces en een tool om hun team te ondersteunen, wordt de kwaliteit van hun werving en selectie gewaarborgd.

Maybe you'd like these too

Recruitment bij Zomato

Recruitment bij Isentia

Recruitment bij Hotjar

By Adrie Smith