Recruitee Articles

Recruitment bij Zomato

Ga je uiteten? Misschien heb je dan weleens Zomato gebruikt, een online platform dat is ontworpen om mensen te helpen het beste restaurant, bar of café in de buurt te vinden. Ze zijn experts in het helpen vinden van de beste restaurants voor hun klanten, waar ze zich ook bevinden. Ook kunnen gebruikers hun aanbevelingen delen met hun netwerk. Zomato is een leider in de restaurant review industrie en maakt restaurant vindbaarder online. Het biedt gebruikers diepgaande informatie over honderden foodie hotspots in hun stad.

Zomato, opgericht in 2008 door Deepinder Goyal en Pankaj Chaddah, is toegewijd aan het gebruiken van technologie om ongelooflijke eetervaringen te creëren. Vandaag de dag ontvangt Zomato meer dan 92 miljoen bezoekers per maand en brengt het naar schatting 46,6 miljoen dollar aan jaarlijkse inkomsten met zich mee. Ze zijn actief in 24 landen en hun succes wordt beheerd door een team van iets meer dan 3.000 medewerkers over de hele wereld. Met een groeiend aantal restaurants en gasten dat zich registreert, groeit het team van Zomato voortdurend. Het is geen verrassing dat ze sinds hun oprichting meer dan 443,8 miljoen dollar aan financiering hebben ontvangen.

Wereldwijd en in meerdere steden opereren heeft zijn uitdagingen als het gaat om het vinden van de juiste kandidaten. “Elke stad heeft zijn lokale gebruiken waar je je aan moet aanpassen. Het lokale leiderschap in elke stad werkt samen met het rekruteringsteam om ervoor te zorgen dat we de juiste kandidaten aanwerven”, aldus Ashish Kumar, de wereldwijde rekruteringsleider van Zomato.

Met behulp van Recruitee is Zomato in staat om lokale recruitment teams de flexibiliteit te geven die ze nodig hebben zonder het globale overzicht in het proces te verliezen. Elke openstaande vacature heeft een toegewijde recruiter die verantwoordelijk is voor de screening en het proces van de kandidaten. Het aanwerfteam coördineert met de lokale Zomato-leiding om ervoor te zorgen dat er een goede culturele fit is door feedback te vragen over kandidaatprofielen of interviewevaluaties binnen het Recruitee systeem. Met rapporteringsfuncties kan het recruitment team ook een oogje in het zeil houden op het hele proces, volledige kandidaten pijplijnen, en wereldwijde talentpools beheren.

Samenwerking in het aanwerfproces is een must voor Zomato. Dit ondersteunt Recruitee dan ook: “De rollen worden toegewezen aan de recruiters die eraan werken van aanvraag tot sluiting. Een toegewijde recruiter die het sollicitatieproces van de kandidaten beheert, zorgt voor een betere ervaring van de kandidaten en helpt hen om zich goed aan te passen aan de context van de aanwervende managers. De respectieve recruiters voeren vaak de eerste screeningsrondes uit. De geselecteerde kandidaten communiceren vervolgens met het interviewpanel door middel van opeenvolgende rondes. Voor de meeste junior- en mid-level rollen zijn er meestal drie gespreksronden.

Het vinden van de juiste mensen is echter vaak meer dan een goede coördinatie. Goede communicatie en samenwerking in teamverband is ook cruciaal bij het werven van de juiste mensen. “Bij Zomato is het aanwerven van mensen de verantwoordelijkheid van iedereen. Het managen van het aanwerfproces is meestal de hoofdverantwoordelijkheid van een kleine groep, maar het inhuren bij Zomato is de verantwoordelijkheid van elk team en elke functie – ze nemen immers mensen in dienst om hun teams te laten groeien”.  Met meer dan 50 openstaande vacatures in zeven landen is het geen wonder dat Zomato volledig gebruik maakt van het onbeperkte aanbod van Recruitee met meer dan 150 actieve gebruikers.

De gemiddelde “time to hire” is 23 dagen, wat soms te lang kan zijn om talent in te huren. Teamwervingsstrategieën kunnen deze tijd aanzienlijk verkorten, vooral met de juiste software om het te ondersteunen. Zomato maakt gebruik van Recruitee om ervoor te zorgen dat samenwerking centraal staat bij elke aanwerving. Het team maakt gebruik van de onbegrensde gebruikers van Recruitee om hun team te betrekken bij het rekruteringsproces en omarmt een echte collaboratieve rekruteringsomgeving.

Met behulp van technologie hoopt Zomato ervoor te zorgen dat geen enkel persoon ooit een slechte maaltijd heeft. En net als in hun bedrijf gebruiken ze technologie om de kwaliteit van de aanwerving te garanderen, waar ze die ook nodig hebben.

 

Maybe you'd like these too

Recruitment bij Mopinion

By Adrie Smith

Recruitment bij Isentia

Recruitment bij Trusted Shops

By Adrie Smith