Recruitee Articles

Het Leids Universitair Medisch Centrum werft binnen een half jaar 500 nieuwe werknemers

Het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) heeft binnen een half jaar 500 nieuwe werknemers geworven. Voorgaand liep het LUMC tegen grote recruitment uitdagingen aan: langdurige sollicitatieprocessen, een onoverzichtelijke sollicitantenstroom en een candidate experience die een boost kon gebruiken. Het LUMC besloot daarom een nieuwe recruitmentstrategie te implementeren.

Het Werkenbij-team is uitgebreid en er wordt geïnvesteerd in hun employer branding. Daarbij werkt het LUMC nu met Recruitee, Europa’s snelstgroeiende recruitment software. De software automatiseert het sollictitatieproces van organisaties, waardoor het werk van recruiters efficiënter, makkelijker en overzichtelijker wordt.

Jaarlijks duizenden sollicitaties

Het LUMC is een modern universitair medisch centrum voor onderzoek, onderwijs en patiëntenzorg. Jaarlijks ontvangt het LUMC duizenden sollicitaties. Voor recruiters en vacaturehouders is het een enorme uitdaging om het sollicitatieproces in goede banen te leiden. “Het LUMC heeft meer dan 8.500 werknemers en heeft gemiddeld 175 vacatures tegelijk in behandeling. De juiste mensen vinden voor de juiste functie in een korte tijd is essentieel voor de continuïteit van onze kerntaken.” – Evelien Luijt, recruiter LUMC.

Vraag naar verbetering

De uitdagingen in het recruitmentproces hadden directe gevolgen voor het LUMC: het verwerken van gegevens, het plannen van sollicitatiegesprekken en het organiseren van dagelijkse administratieve taken kostte veel tijd. Om te voorkomen dat kandidaten de dupe werden van lange doorlooptijden, moest er gezocht worden naar een nieuw systeem dat zowel voor het LUMC als hun kandidaten het sollicitatieproces zou verbeteren.

Een nieuwe strategie

Sinds april 2018 heeft het LUMC de recruitmentstrategie op de schop genomen. Het Werkenbij-team is met vijf mensen gegroeid en er is flink geïnvesteerd in employer branding. Een deel van de vernieuwing was het in gebruik nemen van Recruitee. Met Recruitee hebben de gebruikers al hun openstaande vacatures en kandidaten in één platform. Met slechts een klik op de knop kun je al je taken automatiseren, je data organiseren en wordt het recruitmentproces overzichtelijker.

De resultaten waren duidelijk: de doorlooptijd van vacatures werd aanzienlijk verkort en na een half jaar staat de teller op 500 nieuwe collega’s. 

“Recruitee heeft ons geholpen het sollicitatieproces voor de huidige- en toekomstige markt te optimaliseren, te professionaliseren en aan te passen.” – Evelien Luijt, recruiter LUMC.

“Recruitee is een intuïtief systeem dat voor iedereen makkelijk te gebruiken is. Het platform creëert rapporten om relevante gegevens te analyseren.” – Evelien Luijt. Het hele sollicitatieproces is korter en vacaturehouders hebben meer controle over hun eigen vacatures en bijbehorende sollicitanten. Het Werkenbij-team heeft meer inzicht in het proces en kan op tijd ingrijpen als een vacature niet genoeg reacties ontvangt. Ondersteuning bieden aan vacaturehouders is ook een stuk eenvoudiger geworden.

Successen vieren

Recruitee viert het succes met het LUMC door het sturen van een feestelijke taart. Het doel van Recruitee is om recruiters te geven wat het meest waardevol is: tijd om je te richten op de mens zelf in plaats van de repetitieve taken. “Wij zijn blij dat we het LUMC kunnen helpen in hun groei en ontwikkeling, zodat ze in een korte tijd het beste talent kunnen werven en zich kunnen richten op de mens.” – Perry Oostdam, CEO Recruitee. “Het eerste half jaar 500 nieuwe werknemers, eind 2019 zijn dit er waarschijnlijk 1000.” – Evelien Luijt, Recruiter LUMC.

Maybe you'd like these too

Recruitee and Sympa collaborate to transform HR together

By Perry Oostdam · 3 min Read

The customer-centric approach that makes Recruitee a success

By Sim Samra · 3 min Read

Recruitee places 9th in the Deloitte Technology Fast 50 ranking

By Monica Ciovica · 2 min Read