Klanten Verhalen

Recruitment bij Mopinion

February 1, 2019

author:

Recruitment bij Mopinion

4 min read

De klantbeleving in de industrie verandert als andere industrieën meegroeien met hun klanten, wat betekent dat er altijd ruimte is voor innovatie en verbetering. Dit is iets wat Mopinion oprichters Floris Snuif, Kees Wolters en Udesh Jadnanansing al in 2013 hebben gerealiseerd en waar ze naar gehandeld hebben.

Deze drie oprichters kwamen bij elkaar en creëerden een technologiebedrijf dat digitale bedrijven helpt bij het verzamelen van feedback van klanten uit meerdere online kanalen. Mopinion helpt deze bedrijven om de online prestaties en gebruikerservaring op hun websites of mobiele apps te verbeteren met behulp van aanpasbare feedbackformulieren en real-time dashboards, die diepgaande inzichten opleveren. Deze inzichten kunnen laten zien hoe je bedrijf presteert op het gebied van digitale content, online sales funnels, gebruikerservaring en klantloyaliteit.

Door de groei van de activiteiten van hun klanten door een verbeterde klantenservice is Mopinion ook gegroeid in teamgrootte. Achter deze groei zit een can-do mentaliteit die zich uitstrekt tot hun hiring ethos, zoals mede-oprichter Kees Wolters zegt: “Bij het shortlisten van kandidaten werken we iets anders dan de meeste andere bedrijven, wat vooral wordt toegeschreven aan het feit dat in een startup, het hebben van de juiste mentaliteit alles is. Dit betekent dat de kandidaat vooral een ‘get-the-job-done mentaliteit’ moet hebben en in staat is om initiatief te nemen wanneer dat nodig is. Het betekent ook dat we ons minder richten op factoren zoals eerder vervulde functies en ervaringen, maar meer op hun potentieel om binnen de functie te functioneren.”

De Recruitee kandidaat evaluatie feature helpt bedrijven als Mopinion bij het maken van goede shortlists van kandidaten met tastbare en praktische vaardigheden. Gedurende het wervingsproces worden interviewers uitgenodigd om feedback te geven op kandidaten in het Recruitee systeem. Met behulp van kandidaat-evaluaties zijn interviewers in staat om de vaardigheden van de kandidaat te beoordelen op een schaal van één tot vier. Op deze manier kan het recruitment team ervoor zorgen dat alleen de kandidaten met de juiste (en beste) vaardigheden doorstromen naar de volgende stappen in het sollicitatieproces.

werving bij mopinion

Met behulp van Recruitee kan het Mopinion-team de echte vaardigheden beter bepalen en tijd besparen in het wervingsproces: “Zodra de sollicitaties binnenstromen, screenen de wervingsmanager en het team ze, en voeren vervolgens het uitnodigings- en selectieproces uit met behulp van Recruitee. Dit helpt ons bij het automatiseren van taken zoals het beoordelen van kandidaten, het plannen van interviews en het versturen van afwijzingen naar kandidaten”.

Voor Mopinion is het belangrijk om in de eerste keer de juiste werknemer te vinden: “Ik denk dat het er bij de selectie van een team om gaat om kwaliteit boven kwantiteit. Ik denk dat het beter is om een klein team te hebben dat beter is samengesteld, flexibeler is en in staat is zich aan te passen in een dynamische omgeving. Bovendien is dit niet alleen goed voor het bedrijf zelf, maar ook voor de teamleden, omdat het hen aanzet tot groei en uitbreiding van hun capaciteiten.

Maar het vinden van de juiste aanwervingen begint met het promoten van je vacature op de juiste plaatsen. “Samen met het juiste team (de hiring manager en teamleiders) beginnen we met het verzamelen van alle vereisten die nodig zijn om de functie te vervullen en stellen we op basis daarvan een functieomschrijving samen”, aldus Wolters. “Zodra dit is bereikt, gaan we binnen ons eigen netwerk op zoek naar kandidaten die aan het profiel kunnen voldoen. Dit houdt ook in dat we het op onze eigen mediakanalen zoals de blog en sociale media (bijvoorbeeld onze LinkedIn en Facebook pagina’s) plaatsen om zo wat aandacht te krijgen.”

“De volgende stap is het plaatsen van de vacature op ons rekruteringsplatform (jobs.mopinion.com) dat wordt gerund door Recruitee. Daarna volgt de verspreiding van de vacature (op basis van de functievereisten en de doelgroep) naar websites zoals Indeed.com en LinkedIn waar we de vacature verder kunnen verspreiden”. Door de naadloze integratie met veel grote jobsites bespaart Mopinion veel tijd bij het promoten van hun jobs via verschillende kanalen.

Mopinion maakt optimaal gebruik van de tools die hen ter beschikking staan om hun hiring te stroomlijnen en talent te vinden met een can-do mentaliteit. Met een focus op kwaliteit in zowel hun bedrijf als in hun team legt Mopinion een solide basis voor duurzame groei.

Other articles you might like

Adrie is a former recruiter and Recruitee's Head of Content. With a passion for hiring and tech, she is responsible for all the awesome stuff that gets published on this blog.
Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

X