Recruitee Articles

Recruitment bij Isentia

Isentia’s HR-directeur zegt: “Mensen weten zelden iets van ons, wat we doen of ze kennen ons helemaal niet.” Werken in de media-intelligentie industrie is zeker een niche. Het is echter de sleutel tot het succes van Isentia. Isentia helpt hun klanten bij het bijhouden en analyseren van zowel gedrukte als online content, waaronder sociale media en tv/radio uitzendingen. Met meer dan 19 kantoren in 13 landen genereren ze nu meer dan $92,8 miljoen aan jaarlijkse inkomsten. Dit heeft hen een toonaangevende naam opgeleverd in Asia Pacific en hun titel als ‘s werelds meest bekroonde media-analyse- en meetbedrijf.

Maar groeien naar meer dan 5.000 klanten en meer dan 1.000 medewerkers ging niet zonder horten en stoten, vooral als je kijkt naar het wereldwijde karakter van het team. Isentia HR-directeur Belinda Armstrong deelt dat de teamgroei van het bedrijf het resultaat is van een gezamenlijke inspanning om werving en selectie te centraliseren in één toegankelijk platform: Recruitee.

Het gebruiken van een collaboratief wervingsplatform staat centraal in het aanwerfproces van Isentia, zegt Armstrong: “Het HR-team faciliteert het wervingsproces. We werken samen met de lijnmanagers waar we gaan adverteren, afhankelijk van het type rol dat we hebben. Het HR-team is verantwoordelijk voor het plaatsen van de vacature – en zorgt ervoor dat de vacature op onze carrièrepagina staat, evenals op andere online vacaturebanken.”

“Vervolgens ondersteunen we de lijnmanagers bij de toegang tot Recruitee. We praten met hen over hoe ze het moeten gebruiken, hoe ze moeten schrijven naar kandidaten, hoe ze met kandidaten moeten communiceren via het platform, in plaats van te hakken en te wisselen tussen, Outlook en vervolgens Recruitee”. De gebruiksvriendelijke interface van Recruitee speelt een belangrijke rol bij het mogelijk maken van dit samenwerkingsproces, waardoor het gemakkelijk is om zowel teamleden als aanwervende managers te laten zien hoe ze de basisfuncties moeten gebruiken. Met meer dan 150 actieve gebruikers in Recruitee moet de training snel, eenvoudig en effectief zijn!

Het centraliseren van wervingscommunicatie en wervingsprocessen op één plek heeft Isentia geholpen bij het stroomlijnen van hun gezamenlijke werving en selectie. Isentia maakt gebruik van de functie Recruitee Notes om bij te houden welke recruiter, HR-manager en wervingsmanager feedback op kandidaten heeft. Simpel gezegd: “Het is makkelijker dan heen en weer mailen,” en bespaart ons veel tijd als het gaat om communicatie. Met Recruitee is informatie toegankelijk voor de juiste mensen, wanneer ze die nodig hebben. Belinda merkt op dat in geval van ongeplande afwezigheden dit bijzonder nuttig kan zijn, “de informatie staat nog steeds op het platform in plaats van in mijn inbox”.

De juiste kandidaten binnenhalen, begint met een eenvoudig sollicitatieproces: “We werken hier met het zeer eenvoudige model dat vaardigheden kunnen worden aangeleerd, en we proberen te werven voor houding en mindset. We streven ernaar om de juiste mensen die gepassioneerd zijn over Isentia in deze business te brengen. We hebben een aantal stappen in het proces waar we dit proberen te realiseren.” zegt Armstrong.

“Het sollicitatieformulier is echt belangrijk voor ons. We proberen het kort te houden omdat we willen dat mensen snel kunnen solliciteren. Maar we willen ook aangeven dat ze hier moeten willen werken, dat ze de rol willen vervullen waarvoor ze solliciteren en dat ze ons een beetje van hun persoonlijkheid willen laten zien. Aanpasbare en eenvoudige sollicitatieformulieren op de Recruitee hosted careers pagina’s kunnen helpen om dit mogelijk te maken.  

Isentia staat in Asia Pacific al bekend om hun service van wereldklasse en een scherp oog voor detail als het gaat om media-analyse. Omdat ze een oogje in het zeil houden bij nieuwsredacties, zullen we ze zeker in de gaten houden als ze groeien.

Maybe you'd like these too

Recruitment bij Tiqets

By Adrie Smith

Recruitment bij Hotjar

By Adrie Smith

Recruitment bij Zomato