Recruitee Articles

Recruitment bij Tiqets

In 2013 kwamen vier Nederlandse ondernemers bij elkaar met als enig doel het veranderen van de manier waarop mensen musea, shows en culturele attracties kunnen bezoeken. Het resultaat? Een bedrijf genaamd Tiqets dat zich inzet om cultuur toegankelijker te maken voor iedereen. Tiqets is een mobiel ticketing platform dat mensen helpt bij het ontdekken, kopen en gebruiken van tickets voor culturele tentoonstellingen, shows en evenementen.

Vandaag de dag is Tiqets veel meer dan alleen een Nederlandse startup. Ze breiden zich snel en internationaal uit. Met het hoofdkantoor gevestigd in Amsterdam, heeft Tiqets teams in Spanje, Oostenrijk, Italië, Frankrijk en de VS om hun marktuitbreiding strategie te ondersteunen. Eerder dit jaar ontving Tiqets $17 miljoen aan financiering om hun groei te ondersteunen. Als gevolg van hun succes werd Tiqets genoemd in de top tien van mobiele startups door Ready4s, de derde snelst groeiende startup in Europa in 2017 door Tech5 en een van de meest veelbelovende Europese startups door Wired.

Het succes is niet alleen te danken aan de financiering; hun team speelt een essentiële rol in hun exponentiële groei. Het Tiqets team van meer dan 100 medewerkers weerspiegelt hun internationale activiteiten met collega’s uit Argentinië, Brazilië, Bulgarije, Canada, China, Frankrijk, Duitsland, India, Indonesië, Italië, Spanje, het Verenigd Koninkrijk, de VS.

Toen Tiqets nog maar 65 mensen was, sprak Stephanie de Booij, toenmalig HR Manager van Tiqets, met ons over hun hiring successen en uitdagingen. Met zo’n positieve naam in de industrie en de startup wereld maakte Booij duidelijk dat het vinden van kandidaten niet altijd een probleem is: “Als ik vacatures open stel, hangt het af van de functie, maar soms solliciteren er 130 mensen per functie”.

Maar bij zo’n groot aantal sollicitaties staat de druk op de verwerking van sollicitaties van kandidaten echt op de ketel. “Wanneer mensen solliciteren, helpt Recruitee ons met het versturen van algemene e-mails zoals ‘Bedankt voor je sollicitatie. Binnen twee weken ontvangt u onze feedback.’ Vroeger deed ik dat allemaal handmatig”, aldus Booij, “Copy-paste, copy-paste. Het werkt niet. Ik ben blij met tools als Recruitee die ons daarbij helpen.”

Het opbouwen van een internationaal team zoals bij Tiqets’ is niet altijd even eenvoudig en vereist een tool die interviews op afstand, internationale reis regelingen en de informatie die nodig is voor lokale contracten kan coördineren. En het beheren van een steeds groter wordend hiring volume (momenteel meer dan 20 live banen!) wordt ontmoedigend. Booij deelde de sleutel om ervoor te zorgen dat dit alles gecoördineerd verloopt: “Als je een recruitment tool gebruikt, zal het je veel helpen. Je wilt beleefd en persoonlijk zijn voor mensen, dus je wilt iedereen een antwoord geven. Daarvoor heb je een rekruteringstool nodig om er zeker van te zijn dat je tijd over hebt om je op andere zaken te concentreren.”

“Mensen denken altijd dat het duur is om tools te gebruiken en ze gebruiken gewoon hun Gmail-accounts. Maar het is niet duur. En als je op vakantie bent, kan iemand anders het van je overnemen en kunnen ze gewoon gebruik maken van Recruitee. Dat is het eerste advies dat ik zou geven,” benadrukt Booij aan degenen die dezelfde teamgroei willen bereiken als Tiqets.

Miljoenen mensen uit meer dan 150 landen maken al gebruik van Tiqets. Een team laten groeien ter ondersteuning van een groeiende internationale gebruikersgroep is een uitdaging op zich. Maar het is een uitdaging waar Tiqets meer dan klaar voor is om te overwinnen.

Maybe you'd like these too

Recruitment bij Hotjar

By Adrie Smith

Recruitment bij Zomato

Recruitment bij Mopinion

By Adrie Smith